top of page

BIO

Personal Profile

Aleksander Mitrovic-web.jpg

ALEKSANDER MITROVIĆ

Suosnivač i direktor agencije za digitalnu transformaciju komunikacija Dtransforma

Aleksander Mitrović je diplomirani informatičar i direktor agencije Dtransforma i predavač na području komunikacija. Svoja znanja iz oblasti digitalnog marketinga je usavršavao na Poslovnoj školi SDA Bocconi kao i na Poslovnoj školi IEDC Bled gdje je završio MBA.


Dvadesetogodišnju karijeru je počeo na području medijskih istraživanja i mjerenja televizijske gledanosti u korporaciji Nielsen/AGB na području Srbije, Slovenije i Hrvatske. Kasnije se kao direktor istraživanja i razvoja pridružio hrvatskoj televiziji Nova TV. Gotovo deset godina je radio na vodećim funkcijama marketinških komunikacija u regiji i Istočnoj Evropi za korporaciju Reckitt Benckiser. Prije početka samostalnog puta je radio kao direktor digitalne agencije Httpool za Hrvatsku i Sloveniju.


Trenutno radi kao direktor i suosnivač agencije za Dtransforma koja djeluje na području razvijanja i uvođenja inovativnih komunikacijskih programa i strategija na području marketinga, prodaje i ljudskih resursa za vodeće regionalne i globalne kompanije kao što su A1, Osiguranje Triglav, Telekom Slovenije

  • LinkedIn
bottom of page