top of page

BIO

Personal Profile

irena 4-web.jpg

IRENA MILIČEVIĆ VUKOJA

Direktorica marketinga i PR-a Mercator BH

Magistrica ekonomije sa više od 14 godina iskustva u retail industriji, za sebe voli reći da je atipična Direktorica marketinga, jer je ona dijete brojeva. Svoju karijeru započela je kao pripravnik u Konzum d.o.o. Sarajevo, u sklopu Agrokor grupe, a dalji tok rekli bi bio je by the book, od pozicije pripravnice do rukovoditeljice pa na kraju direktorice marketinga unutar iste kompanije.

 

Najprije u sektoru nabave obnašala je funkciju asistenta zatim category managera u sklopu službe Neprehrane, da bi 2011. bila odgovorna za proces implementacije u Konzumu category management procesa za tržište BiH kroz koji dobiva uvid u suštinu retail procesa od nabave, logistike do prodaje. Nedugo zatim prelazi na funkciju rukovoditeljice službe Neprehrane, a 2015. postaje direktorica marketinga i PR-a.

 

Iskustvo u sektoru tradinga dalo joj je detaljnu i dragocjenu sliku funkcioniranja retaila, te prelaskom na poziciju direktorice marketinga i PR-a direktno veže potrebe kupca, sa jasnom komunikacijom prema njemu. Jer nije samo izrekla - reatil is detail, to je zaista tako i samo sveobuhvatnim pristupom 360 u komunikaciji prema kupcima rezultat mora biti dobar.

 

Svoje iskustvo u različitim sektorima od category managementa, PR-a sa velikim fokusom na interni pa čak i krizni PR, prodaje, marketinga, istraživanja tržišta, store managementa učinile su gotovo 10 godina u Konzumu jako zanimljivim i jako korisnim u daljem profesionalnom razvoju. Sva ta znanja bila su od značajne važnosti 2017. godine kada povratkom Mercatora na bh. tržište preuzima funkciju direktorice marketinga i PR-a. Irena za sebe kaže da voli dinamiku svoga posla, taj intenzivni rad sa ljudima i stalnu edukaciju i poslovni te osobni razvoj. Tako je nakon diplome magistrice na IEDC-Bled poslovne škole za management odlučila proširiti svoje horizonte u smjeru poslovne komunikacije i psihologije kako kroz NLP tako kroz različite edukacije – formalno i neformalno obrazovanje.

  • LinkedIn
bottom of page